De Roode Steen is een knooppunt van verschillende straten en stegen, omringd door diverse horecaondernemingen. Klaver Infratechniek uit Nibbixwoud heeft ons ter voorbereiding op het project gevraagd om het straatwerk (keien) te verwijderen, sleuven te graven voor de voedingskabels van de nieuwe lichtmasten en PUTkasten te plaatsen.

Nadat Klaver Infratechniek haar werkzaamheden had afgerond, hebben wij de keien weer in origineel waaierverband gestraat. De deksels van de ondergrondse voedingskasten hebben we door middel van verlijming ook voorzien van straatwerk, in hetzelfde waaierverband van het omliggende straatwerk. Zo gaan de kasten mooi op in het straatbeeld.

Leuk om te weten
Het plein dankt zijn naam aan bloederige activiteiten, namelijk het voltrekken van vonnissen aan lieden die door het stedelijk gerecht van schout en schepen waren veroordeeld. Het afhakken van ledematen of hoofden hoorde hierbij en gebeurde op de Rode steen. De originele steen ligt er niet meer, de steen die je er nu vindt is een replica.

Nieuwsgierig naar DeJongCeba?
Een keertje sparren kan altijd!

Neem vrijblijvend contact op met Bas of laat via onderstaand formuliertje je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.

Bas Rosa Bian
Bas Rosa Bian Uitvoering 06-20752280