Onder de handen van Sander Balk, machinist bij DeJongCeba, zal de machine actief zijn op diverse infra-projecten. Sander is 100% betrokken geweest bij de aankoop van de kraan. Daarbij zijn specifieke wensen uitgekomen, zoals een verlengde giek, een draai-/kantelstuk en gps-besturing. Sander: “De vorige machine waarop ik werkte was een gehuurde kraan. Een wat ouder type ook. Afgelopen maandag werkte ik voor het eerst op de nieuwe machine. Is even wennen natuurlijk. Maar ben er heel trots op en blij mee!”

Joost Groefsema (directeur DeJongCeba): vult aan: "Met de gps-besturing kunnen we nu op basis van een werktekening, die kan worden omgezet naar een 3D-model, de machine op de millimeter nauwkeurig bedienen. En met de verlengde giek en het draai-/kantelstuk biedt de kraan meer mogelijkheden en flexibiliteit op het werk."

Meer over de SK75SR-7
De SK75SR-7 rupsgraafmachine staat bekend om zijn geweldige prestaties, hoge mate van efficiëntie en productiviteit. Het nieuwe model heeft meer vermogen en snelheid dan het vorige model. Bovendien voldoet de Kobelco SK75SR-7 rupskraan aan de steeds strenger wordende (milieu-)eisen. De kraan is geleverd door Kemp Groep uit de Meern. Kemp Groep heeft deze Kobelco SK75SR-7 2PB voorzien van een Engcon draai-/kantelstuk inclusief lasthaak, een extra lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel, een gereedschapskist op de onderwagen, een automatisch smeersysteem, extra werkverlichting, voorbereiding Leica 3D infrastructuur en een rvs uitlaatstuk. De machine is afgeleverd met een palletframe inclusief lepels, een puinriek en extra bakken.