DeJongCeba en Sturm samen ondergronds in Den Oever-west.


DeJongCeba brengt de huisaansluitingen aan en naast rioolwerk verrichten we grondverzetwerkzaamheden en brengen we met korrel de funderingslaag op de rijbaan aan. Aan het einde van de projectcyclus verzorgen we het complete straatwerk. Dit project voeren we in opdracht uit van Sturm BV (zusterbedrijf van DeJongCeba).

Sturm startte twee weken eerder dan DeJongCeba en nam die voorsprong om het oude riool te verwijderen en te vervangen door een nieuw rioolsysteem. Bas: “Onze huisaansluitingenploeg volgde de hoofdrioolploeg direct op. Flink wat meters rioolbuis en vele handen brachten alles op de juiste plek in de bodem aan. Onze jongens vinden het een prachtig project om aan te werken. Om goed op schema te blijven hebben we onze ploeg uitgebreid met extra vakmensen. Dat zijn overigens onze eigen mensen, waaronder we ook onze vaste zzp’ers en onderaannemers verstaan. Er loopt hier geen ‘vreemd volk’ rond op het project. Dat werkt ontzettend prettig.”

Op dit moment ligt er een gemengd rioolstelsel. Het regenwater en vuilwater worden in één buis afgevoerd. Bij de herinrichting bouwen we samen het gemengde stelsel om naar een gescheiden rioolstelsel met twee buizen: één buis voor het regenwater en één buis voor het vuile water. Hemelwater wordt dan in eigen gebied gehouden en zo hoeft er minder schoonwater naar de zuivering. Bovendien, een gescheiden rioolstelsel voorkomt wateroverlast bij hevige regenval. Een plus voor klimaatadaptatie.

De samenwerking tussen de verschillende teams verloopt uitstekend. “Het klikt onderling, samen zijn we een geoliede machine,” aldus Bas Rosa Bian, uitvoerder op het werk. “De sfeer is bovendien goed en de ploegen vullen elkaar uitstekend aan. Ik had het werkelijk niet beter kunnen wensen. Dat geldt overigens ook voor de samenwerking met de gemeente Hollands Kroon. Een heel fijne partij om mee samen te werken.”

De oplevering van dit project is naar verwachting in juni 2023.

Nieuwsgierig naar DeJongCeba?
Een keertje sparren kan altijd!

Neem vrijblijvend contact op met Bas of laat via onderstaand formuliertje je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.

Bas Rosa Bian
Bas Rosa Bian Uitvoering 06-20752280