Bij DeJongCeba zijn we maatschappelijk betrokken en streven we naar een verduurzaming van onze branche. We benutten kansen die technologie ons biedt, om zo betere en veiligere werkomstandigheden te creëren voor onze mensen. En we introduceren klimaatneutrale oplossingen, om zo onze omgevingsimpact te minimaliseren. Om dit te bewerkstelligen, investeren we continu in innovatie.

Historie \
Al 40 jaar vooruitstrevend

Wonend bij zijn ouders aan de Herenweg in Hoogwoud, begint Gerard de Jong in 1983 Hoveniersbedrijf G. de Jong. Hij verdient z’n geld met bestratingswerk in tuinen en later met het aanbrengen van kuilplaten bij boeren.

In diezelfde periode treedt Cees Bakker op 16-jarige leeftijd als leerling-stratenmaker in dienst bij VBK in Hoorn. Cees wist al wat hij wilde worden toen hij als 12-jarig jochie met z’n vader op pad ging, eveneens stratenmaker.

In 1988 verhuist Gerard z’n bedrijf naar het industrieterrein op de Westerboekelweg. Drie jaar later richt Cees z’n eigen bedrijf op, Ceba Bestratingen. Vanuit de garage achter z’n woning in Hoogkarspel bouwt hij gestaag aan een team van eigen mensen.

In datzelfde jaar maakt Hoveniersbedrijf G. de Jong plaats voor Aannemersbedrijf De Jong Hoogwoud BV. Om meer ruimte voor z’n onderneming te creëren, koopt Gerard in 1996 het ouderlijk huis aan de Herenweg.

Als een ware pionier richt Gerard zich op (de opkomst van) machinaal straten, waardoor het aannemersbedrijf een flinke groei doormaakt. Grote oppervlakken worden de specialisatie, de prijs/kwaliteitsverhouding het onderscheidend vermogen. In zowel Nederland als België verwerft De Jong een geweldige reputatie, vooral bij tuincentra.

In 2008 koopt Cees Bakker een splinternieuw pand aan de Perenmarkt in Zwaagdijk. Daarna groeit Ceba Bestratingen sneller; met mensen maar vooral met materieel. Ook Cees ziet namelijk de kansen van machinaal straten en legt zich toe op deze vernieuwing in de branche.

Ook Gerard bouwt in 2008 een gloednieuw onderkomen. Het 25-jarig bestaan van het bedrijf wordt gevierd aan De Veken 130 in Opmeer. Eerder verhuisde de firma ook al naar De Veken, gevolgd door een korte terugkeer naar de Herenweg.

In 2009 treedt Joost Groefsema in dienst bij De Jong. Door gezondheidsproblemen van Gerard wordt het bedrijf nog geen jaar later overgenomen door Joost en Bussola Groep.

Begin 2016 beginnen De Jong en enkele partners StreetRobotics BV. Samen ontwikkeling ze de Strobo1, een volautomatische bestratingsrobot.

De wegen van Cees Bakker en Joost Groefsema kruisen elkaar in 2018, met een overname tot gevolg. Sindsdien is Ceba Bestratingen onderdeel van Aannemersbedrijf De Jong Hoogwoud BV. Cees en z’n 8 medewerkers vestigen zich bij het team van Joost in Opmeer.

In 2021 werken de teams van Ceba en De Jong inmiddels intensief samen, waardoor een samensmelting voor beide partijen als een logische vervolgstap voelt. Door de fusie ziet DeJongCeba op 1 januari 2022 het levenslicht.

1983 \
Gerard de Jong start in Hoogwoud Hoveniersbedrijf G. de Jong.
1988 \
De Jong verhuist naar het industrieterrein aan de Westerboekelweg.
1991 \
Ceba Bestratingen opgericht door Cees Bakker.
1991 \
Hoveniersbedrijf G. de Jong wordt Aannemersbedrijf De Jong Hoogwoud BV.
1996 \
De Jong verhuist naar Gerard’s ouderlijk huis aan de Herenweg in Hoogwoud.
2007 \
De Jong verhuist kort naar Opmeer en terug naar Herenweg.
2008 \
Ceba Bestratingen betrekt nieuw pand in Zwaagdijk.
2008 \
De Jong verhuist definitief naar De Veken 130 in Opmeer.
2009 \
Joost Groefsema in dienst getreden bij De Jong.
2010 \
De Jong overgenomen door Joost Groefsema en Bussola Groep.
2011 \
Stenen & Tegels opgericht door Gerard de Jong.
2014 \
Gerard de Jong overleden.
2016 \
Stenen & Tegels overgenomen door Aannemersbedrijf De Jong Hoogwoud BV.
2016 \
Oprichting StreetRobotics BV en start ontwikkeling Strobo1
2018 \
Ceba Bestratingen overgenomen door De Jong.
2022 \
De Jong en Ceba Bestratingen fuseren tot DeJongCeba.

Nieuwsgierig naar DeJongCeba?
Een keertje sparren kan altijd!

Neem vrijblijvend contact op met Joost of laat via onderstaand formuliertje je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.

Joost Groefsema
Joost Groefsema Directie 06-10457827
Bussola

Onderdeel van Bussola Groep \
Meer wielen, handen en hoofden.

DeJongCeba is onderdeel van Bussola Groep, een collectief van complementaire bedrijven in infra. Denk hierbij aan specialisten in engineering, sloop, sanering, GWW, afvalverwerking, energiesystemen en bovengrondse inrichting. De aanwezige handen, hoofden en wielen bij de zusterbedrijven maken DeJongCeba slimmer, flexibeler, completer en vooral innovatiever.