Klaas Wiltjer (Hoofduitvoerder) vertelt trots: “Het is een buitengewoon mooi totaalproject en een primeur qua omvang. Alle DeJongCeba-disciplines komen ruimschoots aan bod. Met name groot rioolwerk, maar ook straat-, asfalt- en laswerk, grondverzet en de aanleg van spanningsbemaling, pompputten en persleidingen. De uitvoering is al in volle gang. Dat doen we in samenwerking met het Sturm project- en uitvoeringsteam, met wie we bij een gelijksoortig project in Den Oever al een perfect geoliede ploeg vormden. Het gaat uitstekend!”

De reconstructie heeft betrekking op de Nieuweweg, de Grasweg, Pastoor Philipponastraat en de Spoorsingel. DeJongCeba’s werk bestaat in hoofdzaak uit het ontgraven en vervoeren van grond en zand, het leveren en aanbrengen van riolering, persleidingen, elementenverhardingen en kantopsluitingen, en de asfaltering voor de aanleg van de nieuwe fietsstraat. En ten slotte verzorgen we de inrichting en plaatsing van het openbare groen. In het werk zit ook het spiegellassen van een persleiding, een specialisme dat we oppakken met zusterbedrijf Murmex.

Met de rioolreconstructie pakt de gemeente onder andere wateroverlast aan bij hevige regenval. Op dit moment ligt er een gemengd rioolstelsel, deze vervangt DeJongCeba door een gescheiden systeem met twee buizen: één voor regenwater en één voor vuilwater. Ook leggen we een drainstelsel aan om de grondwaterstand in de wijk blijvend te stabiliseren. Gedurende de graafwerkzaamheden maken we gebruik van trillingsmonitoring om de effecten van ons werk te controleren, en zo mogelijk bij te sturen om eventuele schade aan nabije bebouwing te voorkomen. Daarnaast hebben we uit voorzorg bij alle woningen vooropnames gedaan.

Bij een vergelijkbaar project in Den Oever, ook een dorp in de gemeente Hollands Kroon, werkten we al zij aan zij met zusterbedrijf Sturm. In Den Oever zat Sturm op de stoel van hoofdaannemer, in Anna Paulowna heeft DeJongCeba de hoofdrol. Daar zijn we super trots op, maar juist de samenwerking maakt van ons een oersterke club. De werkzaamheden in Anna Paulowna zijn dan ook zo gepland, dat we exact hetzelfde team van Den Oever naar Anna Paulowna kunnen verplaatsen. Zowel het projectteam als de vakmannen. Zo verlagen we faalkosten en versoepelen we het werk voor alle betrokken partijen.

Onze dank gaat uit naar de gemeente Hollands Kroon voor het ons gunnen van dit werk en de prettige samenwerking.

Nieuwsgierig naar DeJongCeba?
Een keertje sparren kan altijd!

Neem vrijblijvend contact op met Klaas of laat via onderstaand formuliertje je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.

Klaas Wiltjer
Klaas Wiltjer Uitvoering 06-17063478